İnsan tarih boyunca çeşitli evrelerden geçerek birtakım roller üstlenmiştir. Bazen yöneten olmuş bazen yönetilen. Toplu olarak yaşamak zorunda olan insan huzurlu ve düzenli bir toplum yaşantısı için bazı kurallar koymuştur. Bu kurallara uymayanları ise yargılayarak türlü cezalar vermiştir. Cezaya çarptırılan insanlar bir süre sonra tekrar topluma dönmüştür. Ceza infaz kurumlarının kuruluş amacı hükümlerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, toplumu suça karşı korumak, hükümlünün; yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek üretken ve kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaktır.
Kırıkhan Açık Ceza İnfaz Kurumunun Açık Ceza İnfaz Kurumuna dönüştürülmesi çalışmaları neticesinde 2006 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Yaklaşık 38.000 m2 alan üzerine kurulu bulunan kurumda uzman atölye şeflerinin gözetiminde hükümlüler marifetiyle; Tarım(Çiçekçilik), Kafes tel üretimi ve montajı, Kantin, Marangoz-mobilya, Terzi-tekstil, Defne sabunu üretimi, Yazıcı Toneri Dolum ve tamiri ,Plastik Boya Üretimi işkollarında faaliyet gösterilmekte ve üretim yapılmaktadır. İşkollarında çalışan hükümlere emeklerinin karşılığı olarak gündelik ödenmekte, iş kazaları, meslek hastalıkları, hastalık ve analık sigorta primleri yatırılmakta, verimliliği arttırmak ve çalışmaya özendirmek amacıyla elde edilen kardan bir payı verilmekte ve bu hükümlülerden iaşe bedeli alınmamaktadır. İş yurdunda üretilen ürün ve hizmetleri, 4734 Sayılı Kamu ihale kanununun 3/e maddesi gereğince diğer kamu kuruluşlarının ihale prosedürü uygulamadan fiyat araştırması yapıldıktan sonra karşılıklı yapılacak protokolle alması mümkündür. Bu şekilde birçok özel ve kamu kurum ve kuruluşlarına mal ve hizmet üretimi yapılmaktadır.
MİSYONUMUZ
Modern bir yapılanma içerisinde farklı alanlarda işkolları oluşturarak hükümlerin meslek ve sanatlarını koruyup geliştirmek veya bir meslek ve sanat öğrenmelerini sağlayarak yeniden topluma hazırlamak.
VİZYONUMUZ
Hükümlerin tamamının çağdaş koşullarda üretime katılmalarını sağlayarak işyurdu faaliyetlerinde örnek olmak.