KIRIKHAN AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
Kurum Hakkında

        Kurumumuz, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün 02/06/2005 tarih ve 033144 sayılı emirleri ile K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu iken Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürlüğüne dönüştürülmüştür. Kurumun Kırıkhan Adliyesine uzaklığı 3 km olup Cumhuriyet Mah. Reyhanlı Yolu Üzeri DSİ yanı Kanal Sk. 37953 metre kare alan üzerine konuşlanmıştır.

          Kırıkhan Açık Ceza İnfaz Kurumuna ilk hükümlü kabulü 03/08/2005 tarihinde yapılarak faaliyete başlamıştır. Kurum 300 hükümlü kapasitesine sahiptir.

         Kurumda; Nizamiye Binası, Ziyaretçi ve Mahkum Kabul Bürosu, İdari Binası, Kantin, Kütüphane ve Derslik, Bilgisayar Sınıfı, Mescid, Berberhane, Tam Teşekküllü Mutfak, Hükümlü Koğuşları, Hükümlü Yemekhanesi ve Ziyaret Mahalleri, Misafirhane, Açık Spor Sahası, Yürüyüş Alanları ve Atölyeler bulunmaktadır.

     Kurumda yeterli oranda güvenlik alanı ve engeli oluşturulmuştur. Kurumun tamamında çevre aydınlatması ve Kapalı Devre Kamera Sistemi bulunmaktadır.

ISI, SU, AYDINLATMA VE YANGIN TERTİBATI

       Kurumun ısınma ihtiyacı sobada odun ve kömür ile karşılanmaktadır. Su ihtiyacı ise Kırıkhan Belediyesi su şebekesinden sağlanmaktadır. Ceza infaz kurumu alanı içerisinde sondaj kuyusu açılmış ve sulama amaçlı kullanılmaktadır. Kurumun elektrik ihtiyacı Kırıkhan TEDAŞ İşletme Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca elektrik kesintilerinde kullanılan 152 kVA ’ lık jeneratör mevcut olup kurumda yangın söndürme sistemi kurulmuştur.

ARAÇ DURUMU

         Kurumunda üç adet çift kabinli kamyonet ve bir adet minübüs bulunmaktadır.

İŞ KOLLARI

       Kırıkhan Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesinde Kantin, Tarım İş Kolu, Terzi (Tekstil), Çeşitli Hizmet İşleri (Tabldot), Fotoğraf Atölyesi, Kafes Tel Atölyesi, Marangoz (Ağaç Doğrama), Demir, Sabun İmalat, Misafirhane olmak üzere toplam 10 iş kolunda faaliyet göstermekte olup, İşyurdu Müdürlüğüne ait 6 (Altı) adet atölye binası bulunmaktadır. 


                                              

 

SAĞLIK FAALİYETLERİ

      Kırıkhan Açık Ceza İnfaz Kurumunda hükümlülere yönelik sağlık hizmetleri Kırıkhan İlçe Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Aile Hekimi tarafından haftada yarım gün verilmektedir. Acil durumlarda ise hükümlüler Kırıkhan Devlet Hastanesine sevk edilerek gerekli tetkik ve tedavileri yaptırılmaktadır. Hükümlülerin ileri tetkik ve tedavileri için Hatay İl Merkezindeki hastaneler ile çevre il ve ilçelerde bulunan Devlet ve Üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alınmaktadır.